my love visitor ♥

Thursday, June 30, 2016

‏لا تحزن ان الله معنا ‏ ‏Don’t be sad, Allah is with us.

Ramadhan kali ni sangat menguji diri bukan merungut bukan penat 
Sebab tahu Allah xkan uji diluar kemampuan kita 
Dua benda jadi pada masa yang sama 
Yes mula mula lemah hari2 tahan nak nangis 
Yes aku mmg nampak kasar tapi dlm kasar ni 
teruk bila sedih
Selalu bila datang masalah diam settle sorang2 
Malas nak tunjuk diri ni lemah tapi kali ni serious
Hanya tuhan saja yang tahu peritnya
Tapi i trust in Allah ad hikmahnya kan
Yes i am a strong person but every now and
 then I also need someone to take my hand 
and say everything will be alright...🙁
(1)
Dulu 4/5 tahun xsilap , umi kena operate sebab appendix 
Time tu mmg ulang alik dari penang ke kedah sebab kat sana
Bnyak relatives ad tahun tu paling sedih dalam hidup
Hati mana xrebah bila umi yang kau sayang , doktor cakap ad chances 50-50 
Nak hidup , ya Allah 
Umi kena admit icu 
Paling teruk nangis time tu la 
Alhamdulillah umi dah ok dah lepastu , 
Tapi tahun ni , umi sakit 
Umi degil nak p klinik or hospital but aku paksa
Jugak . 
Klinik suruh g hospital 
Bayangkan hari jumaat dengan rushing semua
jauh sikit rumah dengan hospital pp ,lepas solat jumaat baru 
Jumpa doktor .
Doktor suruh gi emergency room 
Condition umi makin lemah 
Kesian umi 
Kat hospital dari pkul 11 pagi - 1 pagi tu 
Lamanya umi kat ER pkul 1 lebih baru admit ward 
Time tu aku ngan abah ja 
Rasa sebak tapi tahan 
Doktor dh ct scan and still xde pa pa
N nk buat MRI takes 3 days bcause machine kt situ
Rosak , hati ni lagi sebak sepanjang 3 hari kat
Hosp umi makin lemah 
Cukup la dulu dah nngis teruk depan umi 
Kali ni xmau dah nangis depan dia walaupun 
Dalam hati ni hnya Allah tahu 
duduk sorang2 lari jauh dari orang 
Air mata ni xleh stop nangis 😔
Doktor ni cakap lain doktor tu cakap lain
N make my family totally down 
Ada yg cakap "dulu dia pernah msuk icu kan ? Kalau operate
Kali ni maybe lama sikit dia kat icu "
Ya Allah dulu sehari kat icu pun hancur hati ni 😔
So decide to transfer my mom to hsptal swasta which near to my house
Bukan show off bukan ap im not saying 
that hosp situ xbgus , hosp tu bg good service tapi maybe patient ramai
N takes turn but my mom not in good condition day by day so its better
To transfer her
Anak mana and family mana nak tengok orang yang dia sayang semakin lemah kan
As anak perempuan sulung , kena la kuat kena la matang
I went to ER when doctor called me 
I ask too many question because haritu x sempat nak tnya
Smua waktu kat hosp sana
Doctor said dont worry xteruk pun 
Doc ni bg positive and kuatkan semangat my father and i
Hati rasa lega sakit tapi still sedih sebab with your own eyes tgk umi 
Xmcm dulu 
Kuatnya umi , siap pesan jangan bgtau umi masuk hospital
Dekat sapa2 
How can i be humble like u umi 
Dah decide xmau balik u lagi , nak jaga umi nak umi sihat depan mata
Tapi umi suruh balik , umi cakap umi ok 
Berat gila hati ni bila time balik u
Abah sacrifice a lot
Balik kerja pergi kerja mesti nk tengok umi
Jga kami adik beradik 
Siapa nak bnda yang dulu berlaku berlaku lagi
Hampir setiap hari nangis 
Kuatnya anis depan umi kau langsung x nangis 
Tapi hakikatnya kau jatuh rebah 
Umi sensitif orangnya
Senang nak jatuhkan air mata
So nak xnak kau kena kuat depan dia 
Alhamdulillah day by day umi getting better
Alhamdulillah 
Ramai relative ,jiran and kawan umi datang melawat bg semangat 
Kadang fikir balik Allah uji ni sebab nak rapatkan Lagi aku dgn umi
Nasib baik benda ni berlaku time aku cuti sem
Indahnya bila diri sendiri dapat jaga umi
Suap umi makan 
Taking a good care of her 
Besar pengorbanan umi 🌷
Kalau tak sekarang bila lagi kita nak balas and tunjuk kasih sayang kita
Dekat mak kita kan
Thank you jugak for my friends yang bagi semangat dekat aku
Bila aku jatuh teruk xkuat nak bangun 
Semoga kekuatan yang Allah berikan berkekalan untuk berhadapan
Dengan ujian-NYA
Semoga Allah jaga persahabatan kita jugak 
Benda yang jadi ni buatkan aku bertambah kuat dan tabah ☺️

(2) to be continue

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Wednesday, April 27, 2016

be strong for yourself nis

tolong la stay away from me at this moment 
 . i know ure my friend ,kind 
caring semua ,but please dont force me to do anything dat i hate to do it 
i appreciate that u really want to help me w/o i asking for it
but this is not the right way ,
im not dat type of girl
im not jealous or rasa ap2 
just please dont relate me with ur story or wht
langsung xmarah .
dont control me , i have feelings too.
i trust u but now not anymore ,
im so sorry .
really sorry
i could not ever imagine u did that to me ,
sedih.
yes i look fine in front of u
bcause i dont want our friendship ruin just like tht
and just bcause of the silly things .
dh hilang respect dengan both of u 
sorryyy 
i cant bear anymore .
im not a good friend 
i act like nothing happen
nampak happy all the time 
happy go lucky person
but inside ya Allah , hanya tuhan saja tahu.
jangan risau tak lama pun 
nanti hilang la
tolong tabah nis nak berhadapan dengan both of u
even im not dat strong enough but i will
utk kebaikan semua ,try to be professional
yes , i let it go
because i choose my friend.
walaupun apapun yang jadi u still my friend
yes aku nampak kasar but when it comes to friendship 
aku mengalah
sebab aku sayang kawan kawan aku .
xpa mula2 ja susah lama2 ok la kan 
anis.. i know ure stronger than u think
keep that inside ur mind .
kadang2 sedih tgk gambar ja yang happy 
tapi real life x dah 
rindu diri yang dulu ,

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Wednesday, April 6, 2016

im ok

confuse with my own feelings 
sorry

i have my  bestfriends  and u also hve ur bestfriend 
so yeah ..
please 
be professional
 nis .
keep on doing wht u love to do
dont care abt others 

hey girls bila nak hiking balik ?
hihi

maybe terlalu

rindukan rumah , abah and umi



saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Monday, March 14, 2016

BREATHE



Breathe in deeply
Until both sides of your chest
Get numb
Exhale more
Until they start to hurt a little
Until you feel like
There’s nothing left inside of you

It’s okay if your breath gets short
No one is blaming you
You can make mistakes from time to time
Everyone else does too
If I tell you “it’s alright”
I know that they’re only words
When someone sighs
How can I understand
Such deep breaths
Your sigh
Even though I won’t be able to understand its depth, that’s okay
I will embrace you


Even though your sigh may seem cheerless to others
I know that
Your day was so difficult that it was hard for you to let out even a small sigh
Don’t think about anything else
Breathe in deeply and exhale just as you are
When someone sighs
How can I understand
Such deep breaths
Your sigh

Thank you so much for your hard work
-lee hi-
-breathe-

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Tuesday, February 23, 2016

great experience tho


benda nak jadi sekelip mata ja , salah sapa salah sendiri haha
mungkin kali ni parah . haha biasalah bila phone tewas di tangan sendiri 
nak marah pun xdak guna . phone retak seribu lagi risau ,lagi sedih daripada
 hilang boyfriend . ingat dah settle duit burn pulak gara2 tersilap book tiket nak balik
haha excited nak balik mid sem break kan ,dugaan.. sabar ja mampu lawak kadang2 tgk diri sendiri

so okay i went to broga last weekend .kali kedua lani . bila activity related to bukit on saja .
tapi kali ni dapat invitation jadi guider sbb kekurangan guider utk guide budak sekolah menengah about 160 orang macam tu .
nak cakap pro x pro pnjat bukit pun mengah tapi why not kutip pengalaman .kali ni sampai awal .bfore subuh dah try naik hehe sbb haritu pi x sempat tgk sunrise .
serious lawa .dapat tgk bintang2 dari puncak  lagi pergh .
bila nak naik second time with them mmg rasa nk give up ahahhaha .
tapi naik la jugak . dlm pukul 10 naik xsilap mmg dalam 12;30 still kat atas pergh time 
mmg panas laa . smpai demam muka burn 
jumpa la seorang pakcik ni umur dia around 50+ imagine broga ni dia buat mcm track joging
haha kita naik dia dh turun.lepastu sama2 naik . 3 round kut haha
mmg serious pak cik tu fit .sempat jugak sembang . bnyak jugak bukit yang pak cik tu dh naik
pergh inspiration ni . haha sampai sembang terkeluar tajuk pak cik nak kahwin lain pun ada hahaa
meet  new friends from kelana lain jugak ,btw thanks bg peluang
tipu la cakap xpenat haha .
acah bagpackers bawa beg besar namatey sbb xbalik u  n need to stay luar sbb
esok tu ad one more event .
ok tu ja 




saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Friday, February 5, 2016

my weakness

happy chinese new year in advance to my chinese friends .. 
yay . semua orang orang balik cuti chinese new year ni 
excluding me yang still dekat sini doing nothing .
selamat jugak la ad roomate 3 orang xbalik jugak .
tula pdan muka dekat diri sendiri xmau beli tiket awal kan . 
skrg tgk tiket dh rm200+ not worth it nak balik .tapi xpa cuti sem pun ad lagi

everyone here ada their own weaknesses kan ? sama ada obvious or not ja ..
tipu la kalau ad yang cakap orang tu MR.PERFECT or MISS PERFECT ka .
merepek semua tu .
cuma maybe the outer side kita  xnampak their weakness 
.ala biasa la nk cover2 kan .
as long as boleh cover .cover la elok2

to be honest , im afraid of height .dulu laa
 not my height okaayy 
xboleh la nak jejak tempat tinggi sikit pun . agak macam parah that time

tapi sampai bila nak takut ? orang lain okay ja ?
thats why i take a risk nak buang jauh2 my weakness dgn try adventure activities
haa hambik hambik .
first activities is haha p escape penang with my schoolmates 
fikir banyak kali jugak nak p ke x ,
try la flying fox .orang lain pergh seronok .
kita ni rasa mcam xdak kaki nak jalan  hahaha
tapi bila dh sekali try haa sampai terlupa yang aku ni takut tinggi 
bila dh tetiba x takut tinggi dah macam2 nak try . try la monkey business
xsilap dia ad level2 sendiri . tapi sekarang maybe dah bertambah . 
banyak gak bnda baru dh bertambah tapi duit pun bertambah jugak
hahahaha .u guys should try serious x tipu , 
worth it bayar walaupun banyak sikit and nak duduk until operation hours habis
 pun xpa
serious , at first when u hate or afraid to do something , but when try to love it 
u will enjoy doing it ,trust me . boleh jadi habit.
yang paling lawak disebabkan takut tinggi dulu dari kecil 
every year kalau p pesta penang main game naik ulat bulu ja kut , yang slow2 tu
hahahahaha .
tapi sekarang x lagi . naik challenger yang rasa jantung macam nk keluar
sambung pulak dgn skyrider perghh .
pening sehari . the best thing ever bila
langsung x ingat probs ,


sampai laa dekat universiti ..
macam2 nak try . serious bila msuk universiti bukan tujuan nak cari boyfriend or etc 
tujuan yang nak cari nak belajar and try semua benda baru yang xpernah buat sebelum ni
hiking sana sini , panjat sana sini 
dah mcm monyet dah since dah x takut tinggi kan

serious enjoy 
im not that type of person yang suka membaca study all the time
and stress all the time .
so my prinsip is hbis study ,habis buat assignment mesti kena rewardkan diri sendiri
or pergi somewhere . 
nak release stress .

try la benda baru and everything yang kita nk buat .
make sure benda yang baik2 saja
biar apa orang nak cakap janji kita happy

tu je nak cakap .

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

Sunday, January 31, 2016

great experience

hey .whats up everything is fine right ? alhamdulillah
first activity in 2016 that i think gempak and bermakna 
iz feed the homeless 
mmg dah lama teringin nak join .
first experience tho .
location dia lebuh ampang area masjid jamek jugak ,
i went there dgn rovers family naik lrt from u .
walaupun smpai a bit late tapi still disambut dgn baik 
anjuran ansara balik pulau ,penang 
first thing, ambik plastik and bungkuskan makanan .
yang paling best bila give it to them by urself
 dgn tangan sendirinya serious lain rasa drpd
 kita bungkuskan .
rasa sebak ja.
and ad chance boleh tgk dengan our own eyes how they survive
 tanpa ada rumah and everything .
kesian
tak macam kita ad everything tapi x rasa bersyukur lagi
masih riak dengan tuhan .
 bila sedih cari tuhan bila senang ?
alhamdulillah langsung xucap.
ingat la tuhan selalu susah dan senang .
bila susah mengadu la semua dekat tuhan because
 HE knows everything.
bila senang berterima kasih dan bersyukur la dekat tuhan 

     peringatan untuk diri sendiri ,
dah tu ja nak cakap .
 
nak join lagi lepas ni.

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]