my love visitor ♥

Thursday, June 30, 2016

‏لا تحزن ان الله معنا ‏ ‏Don’t be sad, Allah is with us.

Ramadhan kali ni sangat menguji diri bukan merungut bukan penat 
Sebab tahu Allah xkan uji diluar kemampuan kita 
Dua benda jadi pada masa yang sama 
Yes mula mula lemah hari2 tahan nak nangis 
Yes aku mmg nampak kasar tapi dlm kasar ni 
teruk bila sedih
Selalu bila datang masalah diam settle sorang2 
Malas nak tunjuk diri ni lemah tapi kali ni serious
Hanya tuhan saja yang tahu peritnya
Tapi i trust in Allah ad hikmahnya kan
Yes i am a strong person but every now and
 then I also need someone to take my hand 
and say everything will be alright...🙁
(1)
Dulu 4/5 tahun xsilap , umi kena operate sebab appendix 
Time tu mmg ulang alik dari penang ke kedah sebab kat sana
Bnyak relatives ad tahun tu paling sedih dalam hidup
Hati mana xrebah bila umi yang kau sayang , doktor cakap ad chances 50-50 
Nak hidup , ya Allah 
Umi kena admit icu 
Paling teruk nangis time tu la 
Alhamdulillah umi dah ok dah lepastu , 
Tapi tahun ni , umi sakit 
Umi degil nak p klinik or hospital but aku paksa
Jugak . 
Klinik suruh g hospital 
Bayangkan hari jumaat dengan rushing semua
jauh sikit rumah dengan hospital pp ,lepas solat jumaat baru 
Jumpa doktor .
Doktor suruh gi emergency room 
Condition umi makin lemah 
Kesian umi 
Kat hospital dari pkul 11 pagi - 1 pagi tu 
Lamanya umi kat ER pkul 1 lebih baru admit ward 
Time tu aku ngan abah ja 
Rasa sebak tapi tahan 
Doktor dh ct scan and still xde pa pa
N nk buat MRI takes 3 days bcause machine kt situ
Rosak , hati ni lagi sebak sepanjang 3 hari kat
Hosp umi makin lemah 
Cukup la dulu dah nngis teruk depan umi 
Kali ni xmau dah nangis depan dia walaupun 
Dalam hati ni hnya Allah tahu 
duduk sorang2 lari jauh dari orang 
Air mata ni xleh stop nangis 😔
Doktor ni cakap lain doktor tu cakap lain
N make my family totally down 
Ada yg cakap "dulu dia pernah msuk icu kan ? Kalau operate
Kali ni maybe lama sikit dia kat icu "
Ya Allah dulu sehari kat icu pun hancur hati ni 😔
So decide to transfer my mom to hsptal swasta which near to my house
Bukan show off bukan ap im not saying 
that hosp situ xbgus , hosp tu bg good service tapi maybe patient ramai
N takes turn but my mom not in good condition day by day so its better
To transfer her
Anak mana and family mana nak tengok orang yang dia sayang semakin lemah kan
As anak perempuan sulung , kena la kuat kena la matang
I went to ER when doctor called me 
I ask too many question because haritu x sempat nak tnya
Smua waktu kat hosp sana
Doctor said dont worry xteruk pun 
Doc ni bg positive and kuatkan semangat my father and i
Hati rasa lega sakit tapi still sedih sebab with your own eyes tgk umi 
Xmcm dulu 
Kuatnya umi , siap pesan jangan bgtau umi masuk hospital
Dekat sapa2 
How can i be humble like u umi 
Dah decide xmau balik u lagi , nak jaga umi nak umi sihat depan mata
Tapi umi suruh balik , umi cakap umi ok 
Berat gila hati ni bila time balik u
Abah sacrifice a lot
Balik kerja pergi kerja mesti nk tengok umi
Jga kami adik beradik 
Siapa nak bnda yang dulu berlaku berlaku lagi
Hampir setiap hari nangis 
Kuatnya anis depan umi kau langsung x nangis 
Tapi hakikatnya kau jatuh rebah 
Umi sensitif orangnya
Senang nak jatuhkan air mata
So nak xnak kau kena kuat depan dia 
Alhamdulillah day by day umi getting better
Alhamdulillah 
Ramai relative ,jiran and kawan umi datang melawat bg semangat 
Kadang fikir balik Allah uji ni sebab nak rapatkan Lagi aku dgn umi
Nasib baik benda ni berlaku time aku cuti sem
Indahnya bila diri sendiri dapat jaga umi
Suap umi makan 
Taking a good care of her 
Besar pengorbanan umi 🌷
Kalau tak sekarang bila lagi kita nak balas and tunjuk kasih sayang kita
Dekat mak kita kan
Thank you jugak for my friends yang bagi semangat dekat aku
Bila aku jatuh teruk xkuat nak bangun 
Semoga kekuatan yang Allah berikan berkekalan untuk berhadapan
Dengan ujian-NYA
Semoga Allah jaga persahabatan kita jugak 
Benda yang jadi ni buatkan aku bertambah kuat dan tabah ☺️

(2) to be continue

saya share , awak baca ,like=]truly love :anismaisarah=]

No comments:

Post a Comment